Att köpa begagnad volvo

Att Volvo är Sveriges vanligaste bil förvånar nog inte någon, speciellt inte om du läser på denna sajten. Men vad bör man egentligen tänka på när man själv är på väg att bli Volvo ägare genom begagnatmarknaden? Vilka problem bör man hålla utkik efter samt vad kan man göra åt dem?volvo xc 30 under huven

Saker att titta på

Det finns många olika saker man bör undersöka när man köper en bil begagnat. Nedan hittar du några exempel på vad man bör kolla efter. Tänk på att alla problemen dock inte nödvändigtvis behöver innebära att du inte bör köpa bilen. Det ger dig dock ett bättre förhandlingsläge samt gör det möjligt att göra en riktig utvärdering av vad bilen är värd.Tack vare att bildelar idag finns så billigt att hitta online så kan man ofta själv fixa många problem om man är lite händig.

Motorljud

En bilmotor skall gå jämnt och om den på något sätt avviker på detta med konstiga ljud eller går knackigt så bör man utan tvekan tänka undvika att köpa bilen eller undersöka motorn vidare.

Chassi

Även chassit i bilen kan låta konstigt. Kontrollera om du hör några konstiga ljud från fram eller bakvagnen då det där kan finnas fel i spindelleder, stötdämparna eller krängningshämmarlänkar.

Handbroms

Handbromsen är ur säkerhetssynpunkt en mycket viktig del av bilen. Det kan vara bra att använda handbromsen i en backe med stark lutning när man testkör för att få en uppfattning om hur bra den håller.

Kaross

Även om bilen i dagsläget inte har stora rostproblem så kan tidigare lackskador leda till större problem i framtiden. Undersök om du kan se några bucklor, stenskott eller tecken på att bilen har blivit omlackerad i områden.

V70

Volvo V70 är den utan tvekan mest populära bilmodellen i Sverige både när det kommer till hur många nya bilar som rullar ut på vägarna samt begagnade som byter ägare. När man själv skall genomföra detta begagnatköp så finns det dock en del saker man bör vara medveten om.Det kanske största problemet som man kan få möta är att den i diselversion från 2004 är känd för att ibland kunna varva okontrollerat vilket i sin tur kan leda till motorhaveri. Detta tros i de fyrcylindriga motorerna handla om att partikelfiltren helt har sotat igen vilket elektroniken i bilen felaktigt tolkar som att mer dieselolja behövs.