För dig som åker Motocross

Motocross är en fartfylld och spännande sport som passar både stora som små. I och med att sporten innefattar Motordrivna fordon med hög kapacitet så är säkerhetstänket mycket viktigt.

Från och med tolv års ålder får du köra och tävla i sporten i stort sett utan förbehåll. Dessutom finns det möjlighet för ännu yngre att köra motocross genom den så kallade guldhjälmslicensen.

Skydda dig i Motocross

Hjälmen är till att börja med mycket viktig i Motocross. Den ska passa huvudets storlek och sitta fast ordentligt när den är stängd. Tänk på att köpa en rejäl hjälm, alltså ingen moppe- eller cykelhjälm. En för sporten lämplig hjälm kan du handla här.

Du behöver dock flera skydd än hjälm. Eftersom motorn på en Motocross-cykel blir varm och kan bränna den som kör så kommer du behöva ett skyddande ställ i rätt storlek.

Ett par rejäla handskar med tjock vaddering som samtidigt ger god rörlighet behöver du också. Handskarna är nödvändiga för att skydda mot kross- och klämskador.

Du varken kan eller ska köra Motocross utan lämpliga skor. Varken gymnastikskor eller andra vardagsskor är att tänka på. Du kommer behöva ett par Motocross-stövlar. De skyddar inte bara dina fötter och underben, de är också nödvändiga för att få tillåtelse att köra på en riktig bana.