Skaffa ett modernt takräcke till din bil

Ett takräcke kan vara ett perfekt redskap till din bil. Speciellt om du och din familj reser mycket med bilen. Idag finns det moderna takräcken i olika modeller och utföranden.

Med ett takräcke kan du smidigt få med dig allt du behöver, om bakluckan inte har tillräckligt med utrymme. Du kan hitta en bra shop online som säljer takräcken.

Vilket takräcke ska du välja?

På den svenska marknaden idag finns det cirka fyra stycken olika system. Ett av dem kallas T-spår, vilket innebär att två skenor installeras på bilens tak. Där fästen sedan blir monterade. En annan modell heter Rails, denna typ är en klassisk variant av fästsystem och ser ut som ett stort handtag.

Det finns även Integrerad reling. De systemet är mer konstruerat som en förhöjd reling med en typ av list. Den fjärde modellen heter Fixpoints. Med det systemet finns små luckor på bilens tak, som du antingen viker upp eller tar åt sidan.

Påverkar ett takräcke säkerheten?

Med en större och stabil bil har du inget du behöver oroa dig för vid användning av takräcke. Du behöver dock alltid tänka på att packa och lasta takräcket enligt anvisningar. Det är alltså inte bra att överlasta ett takräcke oavsett bilmärke.