Underhåll av nya och gamla bilar

Underhåll är livsviktigt om man vill behålla sin bil ett längre tag. Exakt vad som bör göras kan såklart variera från bil till bil och åldern på bilen kan även spela väldigt stor roll. Men vad det än är för bil man har kan man dra nytta av en hel del allmänna tips.bilservice_162588092

Olika bilar har olika serviceintervall

Så länge man har kvar servicehäftet kan man läsa med vilka intervall ens bilmodell behöver service. Man kan tjäna mycket i längden på att faktiskt lämna in den med dessa jämna mellanrum. Tänk dock på att servicebehovet kan förändras om man kör väldigt lite eller väldigt mycket. Kör man kortare sträckor endast kanske det faktiskt kan räcka med årsservice istället.

Nya bilar kanske inte är bättre på alla sätt

Man kan ju inte neka att biltillverkning har förbättrats på många sätt och vis. Men bara för att man har en nyare bil betyder det inte att man kommer att slippa undan service oftare. En norsk konsumentblogg rapporterade nyligen om hur nya bilar faktiskt kan börja rosta snabbare än äldre. Anledningen till detta är bristen av rostskyddsbehandling under platssköldar som numera finns i större utsträckning på nya bilar. Man kan läsa mer om detta i denna artikel på svenska.

Titta på hur mycket bilen kostar per månad

Hur mycket man spenderar varje månad på bilen kommer naturligtvis att bero på en hel del olika faktorer. Bara hur mycket man använder bilen i sin vardag är såklart mycket avgörande. Men i en artikel från 2013 informeras det att en genomsnittlig bil faktiskt kostar 6 000 kronor i månaden. Detta är den sammanlagda kostnaden av reparationer, drivmedel, försäkring och skatt. I artikeln tipsar man även om vad man kan göra för att dra ned dessa kostnader något.