Världens mest populära motorsporter

Motorsport är ett fenomen världen över. Men vissa är så klart mer populära än andra. Här tänkte vi därför titta på de mest populära motorsporterna i världen idag.

Formel 1

Formel 1 är utan någon den mest populära motorsporten och har nog även de mest ikoniska bilarna av någon motorsport. Formel 1 världsmästerskap har körts sedan 1950 och serien tar plats på en mängd olika banor spridd över hela världen. Dessa tävlingar är dessutom väldigt populära att se live på plats.

Nascar

Nascar är en otroligt stort kulturellt fenomen i USA, där också majoriteten av fansen återfinns. Man använder så kallade stock-cars, vilket började som enkla trimmade standardbilar. Populariteten ökade markant efter andra världskriget och inom kort fanns det banor för dessa race över hela USA.

MotoGP

MotoGP är mer eller mindre motorcykelsportens svar på Formel 1. Även denna kom igång i mitten av 1900-talet och blev snabbt en favorit bland många motorsportsentusiaster. De kör precis som Formel 1 tävlingar över hela världen och världsmästerskapet är uppdelat i 17 tävlingshelger.

WRC

WRC står för World Rally Championship och är till skillnad från de andra deltagarna i denna lista en tävling som inte bara sker på asfalterade banor. WRC tar sig även ut i skog och mark och då mästerskapet är utspridd över hela året och i alla möjliga länder finns det väldigt många olika sorters tävlingar att se.