Vintern är snart här – utrusta din ATV

Snart är det dags för snö och kyla i hela landet. Då gäller det att utrusta din ATV på bästa sätt för att den ska klara av den hårda vintern vi har i Sverige. Det finns flera saker du kan göra för att din ATV ska klara av vintern, du kan hitta detta online.

Vinsch – ett bra val

Bor du i norra Sverige där dessutom snön är djup med mycket vildmark, då är en vinsch ett måste för att du ska kunna använda din ATV. En vinsch har många fördelar, som till exempel att den kan dra loss dig om du fastnar eller vid snöröjning. Du kan montera en vinsch både fram och bak. Ett lågt fäste bak är att föredra, då sitter den inte i vägen och den ger bättre lyftkraft.

Redskap för skog och mark

Du som äger mycket mark som du vill arbete på under vintern. Det finns en mängd redskap som passar bra som du kan använda till din ATV i skog och mark. Det absolut vanligaste är diverse vagnar eller en pulka som fungerar perfekt på snö. För att använda dessa behöver din ATV även monteras med en dragkrok. Se till att du har kolla på alla regler som gäller för just din ATV.